Gedragsdeskundigen

Waarom doe je wat je doet? Hoe kun je gedrag veranderen? Een gedragsdeskundige houdt zich bezig met dit soort vragen. Hij of zij weet veel van gedrag, gevoelens en gedachten. Je noemt een gedragsdeskundige ook wel een psycholoog of orthopedagoog. Onze gedragsdeskundigen zijn er voor zowel kinderen als volwassenen. Maar ook voor familie, andere behandelaars of begeleiders.

Onze gedragsdeskundigen/regiebehandelaren zijn professioneel opgeleid en officieel geregistreerd. Ze besteden ook na hun opleiding veel aandacht aan leren. Ook delen ze hun kennis met anderen. Ze doen bijvoorbeeld onderzoek of geven les.

Wat kan Lore betekenen?

  • Het leren omgaan met problemen of psychische klachten
  • Het veranderen van gedrag (cognitieve gedragstherapie)
  • Het in kaart brengen van de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en volwassenen
  • Relatie- en/of gezinsproblemen
  • Ontwikkelingsproblematiek en het duiden van (probleem)gedrag

Waarmee helpt een gedragsdeskundige?

De gedragsdeskundige kijkt mee bij het maken van een zorgplan. Hij of zij denkt mee over de beste zorg binnen de begeleiding en behandeling. Daarnaast heeft de gedragsdeskundige nauw contact met de zorgcoördinator, begeleiders, behandelaren, familie of andere betrokkenen.

De gedragsdeskundige kan je helpen als je problemen hebt, bijvoorbeeld wanneer jij je somber, bang of boos voelt, wanneer je iets vervelends hebt meegemaakt of als je worstelt met je seksualiteit. Samen met jou zoeken we naar oplossingen, zodat je je beter voelt of dingen kunt veranderen. Alles wat je tegen een gedragsdeskundige vertelt, is vertrouwelijk. Gedragsdeskundigen hebben namelijk een beroepsgeheim.

Hoe verloopt een afspraak bij de gedragsdeskundige?

De gedragsdeskundige gaat (als dat kan) met jou in gesprek. Ook bekijkt hij of zij door middel van diagnostisch onderzoek wat de klachten zijn. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de hechting, een trauma, persoonlijkheid, seksualiteit, gedrag (denk aan autisme en ADHD) of de emotionele ontwikkeling. We luisteren goed naar de hulpvraag. Daarbij bekijken we jouw dossier en praten we ook met mensen in jouw omgeving. Hierbij kun je denken aan je ouder(s), leerkrachten en/of hulpverleners.

Voor het diagnostisch onderzoek kom je een aantal keer naar het behandelcentrum. Het kan zijn dat we een aantal testen afnemen, zoals puzzels maken, dingen onthouden en oplossingen bedenken. Of het invullen van een vragenlijst. Al deze informatie verzamelen we in één verslag dat we met jou en mensen in jouw omgeving bespreken. Dan zoeken we samen naar oplossingen, zoals een andere woonomgeving of verwijzing naar therapie. Ook geven we soms advies over hoe jij en jouw omgeving goed om kunnen gaan met de ondersteuningsvraag.

Gedragsdeskundige voor autisme en ADHD

Ben je specifiek op zoek naar een gedragsdeskundige gericht op autisme of ADHD? De gespecialiseerde gedragsdeskundigen van Lore staan voor je klaar. Dergelijke ontwikkelingsstoornissen binnen het autismespectrum vragen namelijk vaak om een bepaalde aanpak. Daarnaast hebben we gedragsdeskundigen in huis met andere aandachtsgebieden zoals (de ontwikkeling van) kinderen of traumabehandeling.

Mogelijke behandelingen door de gedragsdeskundige

De gedragsdeskundige praat niet alleen met je. Ook op andere manieren kun je aan je gedrag werken. Voorbeelden van de mogelijke behandelingen zijn:

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anne van den Heuvel

088-0026300