Regiebehandelaar

Binnen Lore zijn er verschillende personen betrokken bij de zorg en behandeling van onze cliënten, namelijk de cliënt zelf of cliëntvertegenwoordiger, behandelaren, de zorgcoördinator en de regiebehandelaar. Dit vraagt om een goede onderlinge verdeling in taken en verantwoordelijkheden. Zo is de zorgcoördinator verantwoordelijk voor de zorg van onze cliënten (wanneer je bij ORO woont) en is de regiebehandelaar verantwoordelijk voor de behandeling(en) van onze cliënten.

Wat is nu regiebehandelaarschap?

  • Het overzicht bewaren op jouw gehele behandeling
  • Nauw contact onderhouden tussen zorg en behandeling
  • Het stimuleren van een goede samenwerking

Wat doet de regiebehandelaar?

De rol als regiebehandelaar wordt vervuld door een Arts Verstandelijke Gehandicapten (AVG) of een gedragsdeskundige. Hij/zij houdt het overzicht in welke behandelingen allemaal gegeven worden aan onze cliënten. Dit wordt altijd in relatie gezet tot de zorg die cliënt eventueel krijgt, wanneer hij/zij bij ORO woont. Om dit te bereiken houdt de regiebehandelaar altijd nauw contact met de zorgcoördinator, begeleiders, behandelaars en/of andere betrokkenen. Op deze manier behoudt de regiebehandelaar het totaalplaatje.  

Elke regiebehandelaar (GGZ) is verantwoordelijk voor een paar cliënten. Wanneer je bij Lore/ORO komt, zal dan ook gekeken worden welke regiebehandelaar voor jou beschikbaar is. Dit zal vervolgd worden met een kennismakingsgesprek, zodat je altijd weet wie jouw regiebehandelaar is.

Dementie binnen VG

Wat kan de regiebehandelaar voor jou betekenen?

Wanneer blijkt dat je een bepaalde behandeling nodig hebt, zorgt jouw regiebehandelaar ervoor dat de juiste behandelaar wordt toegewezen.  Daarnaast zorgt de regiebehandelaar ervoor dat iedereen in jouw omgeving goed met elkaar samenwerkt. Binnen Lore geloven we namelijk dat de kern van een goede behandeling begint bij een goede samenwerking. Kortom, heb je iets nodig of merk je dat je huidige behandeling geen optimaal resultaat geeft? Dan is de regiebehandelaar jouw eerste aanspreekpunt! Hij/zij denkt samen met jou en je omgeving mee en kijkt wat jij nodig hebt. Waar word je gelukkig van en waar heb je op dat moment behoefte aan? Het creëren van een centraal aanspreekpunt zorgt ervoor dat we het proces van jouw ontwikkeling en groei goed in de gaten kunnen houden.

Wat is het doel van een regiebehandeling?

Door taken duidelijk te verdelen, waarborgt Lore een goed behandelresultaat. In onze visie kan je samen meer dan alleen. Doordat onze professionals goed met elkaar samenwerken en vooral weten waar we samen mee bezig zijn, kunnen we elkaar  (zowel proactief als reactief) helpen waar nodig. Dit bevordert uiteindelijk jouw groei en herstel, wat natuurlijk het ultieme doel is.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.