(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-K48PPZ4');

EMDR therapie

Soms kan een ingrijpende gebeurtenis leiden tot langdurige stressklachten of zelfs een trauma. Post Traumatisch Stress Stoornis (PTSS) ontstaat als de gebeurtenis niet goed wordt verwerkt. Met een EDMR-behandeling is een trauma vaak goed te behandelen. Door de herinnering te combineren met afleiding neemt de herinnering in kracht af en verliest het de emotionele lading. Terugdenken aan de ervaring gaat daardoor makkelijker en de klachten worden minder of verdwijnen helemaal. Lees meer over EMDR therapie bij Lore.

In het kort

  • Eye Movement Desentisation and Reprocessing
  • Traumaverwerking
  • Psychische klachten
  • PTSS

Voor wie is EMDR therapie bedoeld?

EMDR kan worden ingezet bij kinderen en volwassenen die door een traumatische ervaring psychische klachten ervaren, zoals angst en paniek, maar ook schaamte of verdriet.

Tijdens de EMDR behandeling gaat de EMDR therapeut samen met de cliënt terug naar de traumatische ervaring. Tegelijkertijd wordt de cliënt afgeleid door geluid of een vingerbeweging, waardoor de herinnering in kracht afneemt.

EMDR voor kinderen

EMDR is toepasbaar bij alle leeftijden en ontwikkelingsniveaus, dus óók bij jonge kinderen en/of mensen met een lager ontwikkelingsniveau. Dat het ook voor deze groep een geschikte therapie is, is nog maar weinig bekend. Daarnaast is het bij deze doelgroep niet altijd makkelijk om een trauma te herkennen.

De bekende vingerbewegingen die bij EMDR worden toegepast kunnen bij kinderen en mensen met een laag ontwikkelingsniveau vaak niet toegepast worden. Er kan dan gebruik gemaakt worden van trommelen op de benen.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.