Emotional Freedom Techniques (EFT)

Wat is het? 
EFT is een verzameling technieken om lichamelijk en emotioneel meer in balans te komen. Als je vaak ontregeld wordt en last hebt van heftige emoties kan EFT helpen. 

Voor wie? 
Voor iedereen die last heeft van emoties, gedachten en lichamelijke reacties die als het ware vast zitten en steeds weer de kop opsteken. 
Bijvoorbeeld als je last hebt van boosheid, angsten, trauma‚Äôs, gevoelens van schuld en schaamte, verdriet dat vastzit.  

Hoe ziet de behandeling eruit? 
Tijdens een behandeling wordt gekeken naar waar je last van hebt. Er wordt gekeken welke situaties die last oproepen. Als je het goed vindt, wordt gekeken of die situaties lijken op eerdere ervaringen. Steeds wordt gekeken naar de situaties, de last die je ervaart, waar je die last in je lijf ervaart, wat je erbij denkt en voelt. Met de technieken wordt die last dan kleiner gemaakt. Mensen ervaren vaak dat ze daarna minder last hebben en zich vrijer en rustiger voelen. 
In technische termen: EFT maakt gebruik van imaginaire exposure en cognitieve herstructurering in combinatie met spannings- en emotieregulatie technieken. 

De basistechniek van EFT is een klopmethode die je zelf kan leren. 

Je merkt dan dat je in situaties gemakkelijker kan reageren zoals je eigenlijk zou willen.  

Je voelt dan minder heftige reacties in je lijf. Je schiet minder snel in heftige emoties. 

En het lukt je om positiever te denken over jezelf en anderen. 

Je voelt je emotioneel vrijer en je kan anders reageren dan je gewend was.

Heb je vragen over Emotional Freedom Techniques(EFT)?

Of benieuwd wat Lore voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag!

Naam

Steffie van Otterlo

088-0026300