Onze bewegingstherapeuten helpen je bij diverse bewegingsactiviteiten. Of je je nu wil focussen op een gezonder lichaam, lichaamsbewustzijn en/of het leren vertrouwen op je eigen lichaam. Niet voor iedereen zijn deze punten vanzelfsprekend. Onze bewegingstherapeuten kijken samen met jou naar jouw hulpvraag en hoe beweging hierbij kan helpen. Dit noemen we bewegingstherapie.
Ons team bestaat uit bewegingstherapeuten, medewerkers bewegingspedagogiek en toezichthouders. Allemaal hebben ze hun eigen specialisme, waardoor Lore een breed pakket aan bewegingsactiviteiten kan bieden.
Soorten bewegingstherapieën
- Basale stimulatie
- Ontwikkelingsgerichte therapie
- Bewegingsactivering
- Bewegen op maat
- Therapeutisch zwemmen
- Paardentherapie
- Shantala massage
- Sherborne therapie
Hoe ziet het traject eruit?
Samen met een van onze bewegingstherapeuten ga je aan de slag met een op maat gemaakt traject. We kijken naar welke bewegingsactiviteiten en oefeningen bij jou passen. Het accent ligt vanzelfsprekend op het actief bezig zijn. Je ontdekt de mogelijkheden van jouw lichaam en focust je op jouw zelfstandigheid. Daarbij staat het plezier in bewegen voorop.
Lore biedt meerdere behandelactiviteiten aan. Hieronder volgt een overzicht.
- Basale stimulatie. Deze behandeling is speciaal gericht op mensen met een (licht)verstandelijke beperking. Het doel is om contact aan te gaan met anderen en de omgeving. Hierbij voel je je eigen lichaam en bouw je vertrouwen in je lichaam.
- Ontwikkelingsgerichte therapie. Ontwikkelingsgerichte therapie richt zich op het ontwikkelen en verbeteren van je motoriek. De therapie kan bij iedereen worden toegepast.
- Bewegingsactivering. Deze vorm van behandelen heeft de focus op het ontwikkelen van een actievere leefstijl.
- Bewegen op maat. Deze vorm van therapie past zich precies aan jouw doelen. Enkele doelen hierbij kunnen zijn: je zelfredzaamheid vergroten, je gedrag beïnvloeden of deelnemen aan de maatschappij. Samen met jou, proberen we deze doelen te bereiken.
- Sherborne. Deze behandeling is er voor zowel kinderen als volwassenen met een (ernstig meervoudige) beperking, die het moeilijk vinden om de wereld om hen heen te begrijpen. De therapie helpt om de prikkels van de wereld beter te begrijpen.
- Shantala massage. Een shantala massage wordt gekenmerkt door persoonlijke aandacht en lichamelijk contact. Aangename aanrakingen en warmte tijdens deze massage zorgen voor rust en een gevoel van welbevinden.
- Therapeutisch zwemmen. Bij therapeutisch zwemmen voer je oefeningen uit in het water, onder begeleiding van een bewegings- en/of fysiotherapeut. Het doel kan zowel het behalen van een zwemdiploma voor kinderen van 4-18 jaar zijn, als ontspannen en/of de conditie verbeteren.
- Paardentherapie. Deze therapie is gericht op onze doelgroep van 6 jaar en ouder, met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Er wordt, onbewust én bewust, gewerkt aan contact maken met een ander, samenwerken, creatief denken, communiceren & het opbouwen van vertrouwen.
Benieuwd naar één of meerdere van bovenstaande therapieën, klik dan op de naam voor extra informatie en klik hier voor een praktijkvoorbeeld vanuit onze bewegingstherapeut Patrick.
Samen bereiken we jouw bewegingsdoelen
Wat is het doel van bewegingstherapie? Zoals hierboven weergegeven kan dit per persoon en per therapie verschillen. Over het algemeen werk je toe naar een actievere leefstijl en meer zelfstandigheid. Je gaat aan de slag met je lichaamsbewustzijn en je leert beter luisteren naar lichaamssignalen. Daarnaast krijg je steeds meer vertrouwen in je eigen lichaam en leer je je energie te verdelen over de dag.
Voor wie is bewegingstherapie geschikt?
Bewegingstherapie is geschikt voor iedereen die de mogelijkheden van het eigen lichaam (opnieuw) wil leren kennen. Zo komt bewegingstherapie bij ouderen of mensen met dementie vaak voor. Daarnaast wordt bewegingstherapie vaak ingezet bij mensen met een (licht)verstandelijke beperking of mensen met depressieve klachten.
Maak kennis met onze specialisten
Rik Meeuwissen
Bewegingstherapeut
Patrick Teunisse
Bewegingstherapeut
Evy Janssen
Bewegingstherapeut
Suzan Derks
Bewegingstherapeut en SI Consulent
Marco Langewouters
Bewegingstherapeut
Nici Ummels – van den Broek
Bewegingstherapeut
Emmy de Ligny – Jansen
Bewegingstherapeut
Frederike Schoones
Beweegtherapeut