Shantala massage

Een shantala massage wordt gekenmerkt door persoonlijke aandacht en lichamelijk contact. Het is een aanrakingstechniek die zorgt voor vertrouwen en verbinding. Wanneer je gezondheid achteruitgaat, wordt de behoefte aan aanraking groter. Wanneer je afhankelijk bent van zorg, kan het zijn dat je al vaak te maken hebt met aanrakingen. Toch zijn deze aanrakingen vaak puur functioneel. Aangename aanrakingen en warmte tijdens de massage zorgen voor rust en een gevoel van welbevinden.

Al vele jaren zijn onze bewegingstherapeuten landelijk koploper op het gebied van shantala massage. Benieuwd wat een shantala massage precies inhoudt en of het geschikt is voor jou? Lees snel verder.  

Welke effecten heeft shantala massage?

  • Meer rust & ontspanning
  • Een positiever zelfbeeld
  • Betere zorgmomenten
  • Het versterken van lichaamsbeeld & -besef

Shantala massage voor volwassenen en baby’s

Shantala massages zijn geschikt voor iedereen. De shantala methode is ontstaan in India als babymassage. Vervolgens is de shantala babymassage doorontwikkeld als gestructureerde aanrakingsmethode, passend bij zowel kinderen als volwassenen. De methode is geschikt voor elke zorgvraag en heeft als voornaamste doel om spanningen te verminderen en de kwaliteit van het leven te vergroten. Zo wordt een shantala massage ook vaak ingezet bij complementaire zorg of palliatieve zorg.

Hoe ziet een massage eruit?

De shantala massage gaat over bejegening & aanraking, maar vooral over contact en respect. Het wordt ook wel vergeleken met: masseren met zorg. Samen met de bewegingstherapeut ga je ervaren wat contact voor jou betekent. De aanrakingen kunnen erg divers zijn: over de kleding heen of op de blote huid. Samen met de bewegingstherapeut bouw je dit rustig op en ondervind je wat de aanrakingen met jou doen en wat jouw lichaamstaal is. De methode wordt gekenmerkt door het op- en afbouwen van contact en het bieden van ritme en herhaling. Daarnaast biedt een shantala massage veiligheid en geborgenheid.

Wat is het doel van een shantala massage?

Het voornaamste doel van een shantala massage is ontstressen op een fijne manier, zonder extra aandacht voor jouw beperking. ‘Je bent goed zoals je bent’: dat is de kern. Oprechte aandacht voor jou als persoon.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.