Sherborne therapie

Sherborne therapie is een ontspannende bewegingsmethode. De methode stimuleert de ontwikkeling door middel van bewegen. Dit kan verschillende effecten hebben. Denk hierbij aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, het beter verwerken van prikkels of zelf het versterken van de band tussen ouder en kind. Benieuwd of deze therapie geschikt is voor jou of je kind? Lees snel verder.

De sherborne therapie bevordert:

  • Het bewustzijn van je eigen lichaam 
  • Het vertrouwen in de wereld om je heen
  • Het aangaan van zinvolle relaties, waaronder de hechting tussen ouder en kind

Voor wie is Sherborne therapie bedoeld?

Sherborne therapie is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen met een (ernstig meervoudige) beperking die het moeilijk vinden om de wereld om hen heen te begrijpen. Dit heeft onder andere invloed op het aangaan van zinvolle relaties en het vertrouwen in de wereld. De oorzaak ligt vaak bij het verwerken van zintuigprikkels op een andere manier. Hierdoor kunnen ze op een andere manier reageren op prikkels. Denk bijvoorbeeld aan reacties zoals druk worden, angstig worden of het tonen van agressiviteit/passiviteit. Het gevoel van veiligheid, stabiliteit en zelfvertrouwen wordt hierdoor verstoord.

Hoe ziet een Sherborne samenspel eruit?

Het Sherborne team bestaat uit onze bewegingstherapeuten en een Sensorische Informatieverwerking-consulent. Samen met hen neem je deel aan het Sherborne samenspel. In dit samenspel beleef je elke beweging aandachtig, waardoor je je eigen lichaam bewust ervaart en jezelf beter leert kennen. De Sherborne therapie brengt je in contact met jezelf en je omgeving. Op deze manier wordt het gevoel van zelfvertrouwen, rust en ontspanning geborgd en het verwerken van prikkels verbeterd. Sherborne is hierin uniek doordat het een leerwijze is die aanraken, spelen en bewegen als uitgangspunt heeft.

Wat is het doel van Sherborne therapie?

Wat willen we bereiken met Sherborne? Dat kan erg wisselend zijn. Wanneer je de prikkels om je heen anders verwerkt, kan dit bij de een frustraties veroorzaken terwijl de ander stiller kan worden. Deze gevolgen kunnen vervolgens invloed hebben op het gedrag van de persoon, maar ook de hechting tussen ouder en kind. Het doel van Sherborne is dan ook om naar ieders persoonlijke situatie te kijken, waarbij het belangrijkste is dat je je gesteund en gekoesterd voelt. Samen creĆ«ren we meet verhogen van het zelfvertrouwen, het uitgaan van de eigen kracht en het vertrouwen in de omgeving. Dit bij elkaar zorgt er uiteindelijk voor dat je de wereld om je heen beter begrijpt en beter kan reageren op zintuigprikkels. 

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anne van den Heuvel

088-0026300