Therapeutisch zwemmen

Bij therapeutisch zwemmen voer je oefeningen uit in het water. Dit doe je natuurlijk onder begeleiding van een bewegings- en/of fysiotherapeut. De therapie vindt plaats in zwembad ‘de Kuip’ op het Rijtven in Deurne. Dit zwembad beschikt over een verwarmd therapeutisch bad met een verstelbare bodem. Ook zijn er meerdere hulpmiddelen aanwezig om het zwembad en de bewegingsoefeningen zo toegankelijk mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een tillift, een omkleedbrancard, een zwembadlift en diverse speel- en drijfmaterialen. Lore biedt therapeutisch zwemmen voor mensen van 0 tot 100 jaar. Benieuwd of therapeutisch zwemmen geschikt is voor jou? Lees snel verder.

Vormen van therapiezwemmen

  • Zwemonderwijs
  • Watsu therapie
  • Hydrotherapie

Zwemonderwijs voor 4 tot 18 jaar

Voor kinderen van 4 tot 18 jaar bieden we zwemonderwijs, met als doel om een zwemdiploma te halen. De kosten voor zwemonderwijs zijn voor rekening cliënt. Deze zwemlessen zijn geschikt voor kinderen die niet passen in het reguliere zwemonderwijs. Onze gespecialiseerde begeleiders geven lessen over verschillende onderwerpen: 

  • Drijven, zweven en zinken
  • Op allerlei manieren te water gaan, zich onder water oriënteren
  • Draaien om lengte- en breedte-as
  • Voortbewegen door schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl
  • Survivaltechnieken en watertrappelen

Watsu therapie

Een watsu behandeling is geschikt voor mensen met chronische pijn of een verstandelijke, lichamelijke en/of psychische aandoening. Deze behandeling heeft als doel om te ontspannen in het water. Dankzij het water is bewegen gemakkelijker. Het voordeel is dat de wervelkolom, spieren en gewrichten soepel kunnen bewegen. Bovendien wordt je rug ontlast. Dankzij watsu therapie wordt het gehele lichaam gerekt en gestrekt in vloeiende bewegingen. Daarnaast word je rustig bewogen en gemasseerd in het warme water.

Hydrotherapie voor mensen met mindere conditie

Tot slot biedt Lore hydrotherapie: fysiotherapie in het water. In het water ben je gewichtloos, waardoor bewegen vaak makkelijker gaat. Het doel van hydrotherapie is om de conditie te verbeteren en spieren op te bouwen of te versterken. Daarnaast wordt hydrotherapie vaak ingezet om te revalideren, bijvoorbeeld na een operatie. Tijdens hydrotherapie werk je toe naar jouw eigen doel middels diverse oefeningen in het water. De therapie is beschikbaar voor elke leeftijd en elke doelgroep. Het wordt vaak ingezet wanneer ‘gewoon’ bewegen lastig is.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anne van den Heuvel

088-0026300