Hydrotherapie

Hydrotherapie is fysiotherapie in het water. Als jij – om welke reden dan ook – moeite hebt met bewegen, dan kan hydrotherapie je helpen. In het water wordt bewegen veel makkelijker en minder pijnlijk. Zo kun je in het water revalideren, (spier- of gewrichts)klachten verminderen en je spieren versterken.

Hydrotherapie is een vorm van therapeutisch zwemmen. Naast hydrotherapie biedt Lore nog meer vormen van therapiezwemmen aan, zoals zwemonderwijs en Watsu therapie. Hydrotherapie wordt gegeven op afspraak en op locatie in Deurne (het Rijtven).

Hydrotherapie helpt onder andere bij:

  • Orthopedische klachten
  • Reumatische klachten
  • Revalidatie na een ongeval of operatie
  • Neurologische aandoeningen
  • Chronische pijn
  • Motoriek

Hydrotherapie voor mensen met bewegingsproblemen?

Hydrotherapie is voor mensen die problemen hebben met bewegen. Bijvoorbeeld door klachten aan spieren, zenuwen en gewrichten, neurologische aandoeningen zoals Parkinson, longziekten, chronische klachten of spierziekten zoals MS. Ook bij revalidatie na een ongeval of operatie kan deze vorm van fysiotherapie in het water helpen. Het kan ook worden ingezet ter verbetering van de motoriek, zoals bij kinderen. De kinderfysiotherapeut helpt je hierbij.

Fysiotherapie in warm water

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie. Je doet oefeningen in verwarmd zwembadwater. De bewegings- of fysiotherapeut begeleidt je daarbij. Hij of zij bevindt zich ook in het zwembad.

Je zult merken dat bewegen in het water veel soepeler gaat dan daarbuiten. In het water ben je namelijk gewichtloos. Bovendien zorgt het warme water ervoor dat je spieren herstellen en dat je ontspant. Het gevolg: je hebt minder pijn. Dankzij de oefeningen in het water versterk je jouw spieren en gewrichten en verbeter je jouw conditie en mobiliteit.

Wat is het doel van hydrotherapie?

De bewegings- of fysiotherapeut bespreekt samen met jou het doel van je behandeling. Daarnaast stemt jouw therapeut de behandeling (als het nodig is) af met andere behandelaars of mensen in jouw omgeving. Over het algemeen willen we met hydrotherapie jouw klachten verminderen en je conditie verbeteren. Dit zodat jij minder pijn of andere klachten bij je dagelijkse activiteiten ervaart.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anne van den Heuvel

088-0026300