Diagnostiek

Je merkt dat er iets mis is, maar je weet niet wat. In dit geval kan een diagnose enorm opluchten. Binnen Lore bestaat er daarom het diagnostiekteam. Je kan hiernaar verwezen worden wanneer je zelf vragen of klachten hebt, óf wanneer een ander vragen heeft over hoe je zo goed mogelijk geholpen kan worden. In beide gevallen bekijkt het diagnostiekteam samen met jou en/of betrokkenen de klachten: wat betekenen deze klachten voor jou? Waar komen de klachten vandaan? En hoe kunnen we ze kunnen oplossen? We stemmen samen met jou af hoe we deze vragen kunnen beantwoorden. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder over diagnostiek.

Dit doet het diagnostiekteam

  • Het stellen van een diagnose
  • Het onderzoeken van jouw klachten
  • Het startpunt bepalen van het behandeltraject

Diagnostiek voor kinderen en volwassenen

Het diagnostiekteam staat klaar voor iedereen die een vraag heeft over zichzelf of een ander. We zorgen dus voor diagnostiek voor kinderen en voor diagnostisch onderzoek voor volwassenen. Twijfel je of het diagnostiekteam iets voor jou is? Of wil je meer weten over diagnostiek/onderzoek van Lore? Dan kan je altijd contact opnemen met Lore Entree via 088-0026300 (op werkdagen van 09.00-17.00 uur bereikbaar).

Hoe ziet diagnostisch onderzoek eruit?

Het diagnostiekteam begint met een kennismakingsgesprek om jouw klachten en/of vragen te bespreken. Dit zal vervolgd worden met een diagnostisch onderzoek om het totaalbeeld te krijgen. Dit wordt gedaan door onder andere jouw dossier te bekijken (indien beschikbaar) en te praten met mensen in jouw omgeving. De lengte van en het aantal afspraken is afhankelijk van de vragen die je hebt en wat er nodig is om deze te beantwoorden. Het kan zijn dat we je verzoeken om een vragenlijst in te vullen of dat we bepaalde testen afnemen. Denk hierbij aan het maken van puzzels, het onthouden van bepaalde punten of het bedenken van een oplossing. Of we testen afnemen en welke, hangt af van de vraag of vragen die jij hebt.

Het diagnostiekteam zal van alle opgedane kennis een verslag maken. Dit verslag wordt vervolgens besproken met jou en (eventueel) de belangrijke personen in jouw omgeving. In dit gesprek zullen we stilstaan bij wat het diagnostiekteam gezien heeft en hoe we denken jou het beste te kunnen helpen. Enkele voorbeelden van oplossingen zijn bijvoorbeeld het creëren van een goede woonomgeving of een verwijzing naar een therapie.

Psychodiagnostisch onderzoek

Een onderdeel van diagnostiek kan een psychodiagnostisch onderzoek zijn. Een dergelijk psychodiagnostisch onderzoek wordt veelal verricht bij mensen met een verstandelijke beperking met mogelijke psychische en/of psychiatrische problematiek. Een van onze psychodiagnostisch medewerkers neemt dan testen af en observeert onder andere het gedrag. Op die manier krijgen zij inzicht in de (cognitieve) capaciteiten, het gedrag en het psychisch functioneren. Het doel? Dat is dat de cliënt een psychodiagnostisch advies krijgt waarmee hij/zijn verder kan. Denk bijvoorbeeld aan een advies voor een of meerdere behandelingen binnen Lore.

Wat is het doel van diagnostiek?

Het doel van diagnostiek is het vinden van antwoorden op jouw vragen en vervolgens ook de geschikte oplossing voor jouw probleem. Door uitgebreid stil te staan bij jouw vragen en klachten, kunnen we grondig bekijken waar dit probleem vandaan komt. Als er een diagnose is, is de kans op een geslaagde therapie groter en zorgt het ervoor dat jij sneller geholpen wordt.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.