Kinderfysiotherapie

Lekker bewegen! Lopen, hardlopen, klimmen, glijden, fietsen, traplopen, sporten. Voor de meeste kinderen is het heel gewoon, voor andere kinderen en jongeren helemaal niet. Soms is goed zitten al lastig, soms wil het lichaam niet wat iedereen zo gewoon vindt. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen bij Lore terecht bij een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut.

Wat doet een kinderfysiotherapeut?

De kinderfysiotherapeut kijkt, samen met de ouders én speciaal opgeleide ergotherapeuten, een logopediste en een diëtist, naar de wensen op het gebied van beweging. Waar is behoefte aan, waar moeten we aan werken en in welke volgorde? Kan een kind niet goed zitten, is de conditie een probleem om een langer stuk te fietsen, lukt het spelen in een speeltuin niet, kan een jongere niet bij een reguliere sportclub omdat bepaalde bewegingen moeilijk zijn? De kinderfysiotherapeut kijkt, onderzoekt en maakt een behandelplan.

Ieder kind, iedere jongere is uniek. En dus is iedere vraag uniek. Spelenderwijs gaan we aan de slag om die vraag te beantwoorden. Met tips die u ook thuis kunt gebruiken en op een manier die past bij het karakter, de persoonlijkheid van het kind. Misschien moeten we een hulpmiddel inzetten, zoals een speciale fiets of een aangepaste schoen. Misschien kunnen we de spierkracht vergroten door te oefenen in een zwembad. Samen zoeken we naar de best passende oplossing.

Kinderfysiotherapeute Jolijn van Hoeij – Laarakkers aan het werk

Voor wie is kinderfysiotherapie bedoeld?

Iedereen kan gebruikmaken van de kennis en kunde van de kinderfysiotherapeut. Heeft u een vraag, maar weet u niet zeker of u bij ons aan het juiste adres bent? Neem gerust contact met ons op. Er is een goede kans dat we ook uw kind kunnen helpen.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.