Arts verstandelijk gehandicapten

Iemand met een (licht) verstandelijke beperking heeft vaak te maken met complexe en specifieke gezondheidsproblemen. Deze problemen zijn vaak té complex voor een ‘normale’ huisarts, waardoor de arts verstandelijk gehandicapten (AVG) wordt ingezet. Dit is een huisarts voor verstandelijke gehandicapten, gespecialiseerd in de problematiek die daarbij kan komen kijken. Geïnteresseerd in wat een AVG-arts voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder.

Voordelen van een arts verstandelijk gehandicapten

  • Gespecialiseerd in de complexe problemen bij iemand met een (licht) verstandelijke beperking
  • Betrokken bij onze VG-poli & 18+ Down poli

Waarom kiezen voor een AVG huisarts?

Een AVG-arts is een arts voor de gehandicaptenzorg. Hij of zij is gespecialiseerd in de ontwikkeling en gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. Doordat de AVG-arts dagelijks te maken heeft met deze specifieke doelgroep, kan hij/zij bepaalde klachten sneller koppelen aan de oorzaak. Dit in tegenstelling tot een ‘normale’ huisarts die hier gedurende zijn/haar carrière minder mee te maken heeft. Voor de cliënt betekent dit een snellere diagnose en daardoor sneller de juiste behandeling voor zijn/haar klachten.

Wat doen artsen voor verstandelijk gehandicapten anders?

Onze artsen verstandelijk gehandicapten zijn werkzaam op verschillende vlakken. Naast het uitvoeren van consulten met onze cliënten, zijn ze betrokken bij onze VG-poli en 18+ Downpoli. Beide poli’s zijn in samenwerking met het Elkerliek ziekenhuis opgezet. Hieronder volgt een korte toelichting. Klik hier voor een uitgebreidere toelichting.

VG-poli
De VG-poli (verstandelijk gehandicapten) is een spreekuur voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking. Het is een spreekuur waar je heen kan gaan wanneer je een verstandelijke beperking hebt met klachten die een ‘normale’ huisarts en/of medisch specialist niet kan plaatsen. De arts verstandelijk gehandicapten onderzoekt binnen de poli de klachten en start eventueel een behandeling of kan een coördinerende regierol nemen wanneer er verschillende zorgaanbieders/specialisten betrokken zijn. Er is wekelijks een spreekuur in het Elkerliek ziekenhuis, locatie Deurne.

Downpoli volwassenen
De Downpoli 18+ is er voor volwassenen van 18 jaar of ouder met het syndroom van Down. Elke maand is er een spreekuur in het Elkerliek ziekenhuis, locatie Deurne. Binnen de poli werkt een team van specialisten, waaronder de AVG-arts, die gespecialiseerd zijn in het doen van gerichte gezondheidscontroles bij mensen met het syndroom van Down. Binnen het spreekuur worden deze controles uitgevoerd, zodat gerelateerde gezondheidsproblemen eerder gesignaleerd of zelfs voorkomen kunnen worden.

Voor wie zijn AVG artsen bedoeld?

AVG artsen zijn er voor mensen met een verstandelijke beperking, zowel jong als oud. Ze zijn onderdeel van de medische dienst binnen Lore en werken vaak samen in een multidisciplinair team. De medische dienst van Lore is te vinden op het Rijtven in Deurne.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.