Psychomotorische therapie (PMT)

Heb je last van angst, depressie, stress, onzekerheid of spanningen? Dan is psychomotorische therapie (PMT) misschien iets voor jou. Dit is geen therapie waarbij je veel praat. Je leert juist door sport, spel en beweging meer over je lichaam en gedrag. Je kunt bij Lore terecht voor PMT therapie.

Het doel van psychomotorische therapie verschilt per persoon, omdat de psychische, sociaal-emotionele en lichamelijke klachten voor iedereen anders zijn. Hierover gaan we altijd met je in gesprek. We kijken samen met jou naar je doel en welke therapie daarbij past.

Breder inzetbaar: Psychomotorisch therapie (PMT) is er ook voor mensen van alle leeftijden zonder een ontwikkelingsachterstand of (vermoeden van) een verstandelijke beperking.

PMT therapie helpt bijvoorbeeld bij

  • Prikkelbaarheid
  • Onrust
  • Spanningen
  • Angsten
  • Onzekerheid
  • Ervaren, omgaan en/of laten zien van emoties
  • Weinig energie hebben of energie niet goed kwijt kunnen

Waar helpt een psychomotorische therapeut je bij?

Deze therapievorm is bedoeld voor mensen met sociaal-emotionele en/of psychische klachten. Denk aan het niet kunnen accepteren van het lichaam of beperkingen. Een psychomotorische therapeut (PMT therapeut) kan je ook helpen als je last hebt van:

  • Angststoornissen
  • Boosheid
  • Gedragsproblemen

Ook wordt psychomotorische therapie bij autisme (ASS) vaak ingezet. Deze therapievorm is ook geschikt als je te maken hebt met ADD en ADHD. Heb je negatieve gedachten en voel je je somber? Ook dan is deze therapie wellicht geschikt. Psychomotorische therapie bij depressie wordt namelijk vaak ingezet.

Soms uiten psychische problemen zich in lichamelijke klachten. Ook daar wordt bij PMT therapie aandacht aan besteed. Hierdoor kunnen de lichamelijke klachten minder worden of verdwijnen.

Hoe verloopt psychomotorische therapie?

Deze therapievorm valt onder de noemer vaktherapie. Dit zijn therapieën waarbij praten minder belangrijk is, maar het gaat om ‘doen’ en ‘ervaren’. Bij psychomotorische therapie ben je in beweging en doe je lichaamsgeoriënteerde oefeningen. Tegelijkertijd sta je stil bij je ervaringen. Hoe ga je met jezelf, anderen, de opdrachten en het materiaal om? Daardoor leer je om je bewust te zijn van je eigen lichaam en het te accepteren. Maar ook om samen te werken, contact te maken, grenzen aan te geven en anderen te vertrouwen. Psychomotorische therapie kan individueel worden gedaan, maar ook in duo’s of groepen.

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.