(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-K48PPZ4');

Preverbale logopedie

De behandeling van eet- en drinkproblemen en/of slikstoornissen bij jonge kinderen (tot 2 jaar) wordt preverbale logopedie genoemd. Als een kind problemen heeft met het drinken uit de borst of uit de fles, het eten van de lepel, het drinken uit een beker of het leren kauwen, kan preverbale logopedie gegeven worden. Dit gaat altijd via een verwijzing van een arts (bijvoorbeeld een huisarts of een kinderarts).

Ook de behandeling van eet- en drinkproblemen en/of slikstoornissen bij kinderen en (jong)volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking (ontwikkelingsleeftijd tot 2 jaar) valt onder de term preverbale logopedie.
Binnen Lore zijn verschillende preverbale logopedisten werkzaam, o.a. op Kinderdagcentrum Binderen en op het Rijtven. In veel gevallen vindt de preverbale behandeling plaats aan huis.

Vragen over Preverbale Logopedie?

Of benieuwd wat Lore voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anne van den Heuvel

088-0026300