Met een team van zo’n 120 specialistische zorgprofessionals biedt Lore steeds vaker gerichte ondersteuning aan organisaties of instellingen die, tijdelijk of op structurele basis, behoefte hebben aan specialistische diagnostiek, behandeling, advies of scholing. Door deze samenwerking draagt ons behandel- en expertisecentrum bij aan een passend integraal netwerk rond kwetsbare mensen in Zuidoost-Brabant.

Voor kleinere organisaties, wooninitiatieven, maar ook grotere instellingen is het soms moeilijk om alle voorkomende vragen van cliënten of cliëntsystemen passend te beantwoorden. Specifieke kennis, bijvoorbeeld van gespecialiseerde gedragsdeskundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, maar ook bijvoorbeeld een kinderfysiotherapeut met kennis van kinderen met een verstandelijke beperking; vaak is het te kostbaar om dergelijke specialismen in eigen huis te hebben.

Multidisciplinair

Lore zet zich in om deze expertise op een laagdrempelige manier beschikbaar te stellen aan andere organisaties en instellingen door behandelaren op tijdelijke basis of op casuïstiekniveau te detacheren. “We kijken naar wat de specifieke vraag is, welke diagnostiek of behandeling het beste is en welke professional daar het beste bij past. Groot voordeel is dat we intern snel kunnen schakelen en dat we zaken multidisciplinair kunnen aanvliegen. Intern, binnen ons expertisecentrum, maar ook extern in de regio waarin we geworteld zijn en waar we een goed beeld hebben van de aanwezige kennis en ervaring,” zegt Marieke van der Miessen, operationeel manager van de vakgroep Gedragsdeskundigen.

Brede deskundigheid

Mariëlle van Boekel uit Ommel schakelde onlangs het expertisecentrum in voor ondersteuning in haar Gezinshuis Casamax. “We hebben een aantal kinderen waarvoor specifieke behandeling nodig is, zo bleek uit onderzoek”, zegt Mariëlle. “Door de brede deskundigheid die Lore te bieden heeft, was de keuze voor mij niet zo moeilijk. Bovendien heeft Lore veel ervaring met de doelgroep LVB in combinatie met hechtingsproblematiek en traumaverwerking. Dat sluit prima aan bij de vragen die wij hebben.”

Scholing

Inmiddels werkt Casamax nu een aantal maanden met Lore samen. Mariëlle: “Je wilt optimaal aansluiten bij wat de kinderen nodig hebben. In een kleine organisatie kun je alle deskundigheid die je soms nodig hebt niet vast in dienst hebben. Dit is daarom een prima oplossing.  Sowieso is het fijn om met enige regelmaat te sparren met een externe deskundige. Ik heb gezien dat er ook een scholingsaanbod is. Ook dat lijkt me een mooie optie om nóg beter aan te kunnen sluiten bij onze kinderen.”

Extern

Lore biedt maatwerk voor de specialistische ondersteuning die geboden kan worden. Op deze manier proberen we bij te dragen aan goede en professionele zorg, afgestemd op de vraag van de cliënt.  “We hebben kennis en ervaring op alle gebieden en alle doelgroepen; mensen met een beperking, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, autisme, maar bijvoorbeeld ook voor ouderen. En hebben we de expertise zelf niet in huis, dan kijken we samen naar wie het beste de professionele zorg kan bieden die nodig is.”

Marielle van Boekel (l) en Marieke van der Miessen (r)

Wilt u behandeling inkopen of samenwerken?

Neem dan contact met mij op. Graag bespreek ik de samenwerkingsmogelijkheden met u.

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sabine Kemper

Manager Lore