(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-K48PPZ4');

Binnen Lore worden steeds vaker ouder wordende cliënten aangemeld bij het diagnostiekteam met de vraag of er mogelijk sprake is van dementie. Het bepalen of er bij een cliënt met een verstandelijke beperking sprake is van een dementieel beeld is een complexe puzzel. Naast het uitvoeren van (neuro) psychologische testen is het ook noodzakelijk om eventuele lichamelijke aandoeningen uit te sluiten, zoals een blaasontsteking, delier, toxische combinatie van medicatie, vitamine tekort of een veranderende werking van de schildklier.

Om tot een juiste diagnose te komen is een samenwerking tussen de huisarts en betrokken psycholoog of orthopedagoog van groot belang. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de cliënt de juiste zorg kan gaan krijgen. Het is daarom waarschijnlijk dat een psycholoog of orthopedagoog van Lore hierover contact met je opneemt.

Op de site van de Kennisplein Gehandicaptensector is de nieuwe handreiking “(H)erken jij dementie” gepubliceerd. De handreiking is opgezet vanuit het uitgangspunt dat je andere oorzaken uitsluit die de verandering in functioneren zouden kunnen verklaren. Alleen een multidisciplinaire samenwerking maakt goede diagnostiek en goede kwaliteit van leven mogelijk.

Dementie binnen VG

In contact komen met Lore?

Ik help graag!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.