Medische pedicure

Onze voeten worden elke dag gebruikt en brengen ons naar vele plekken. Wanneer we last ervaren aan onze voeten, kan dit zowel bewust als onbewust invloed hebben op ons gedrag en het ondernemen van activiteiten. Je kan pijn hebben door verschillende oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een ingegroeide nagel, eelt of likdoorns. Wanneer je daarbij een ziekte hebt, zoals bijvoorbeeld suikerziekte (diabetes), bestaat de kans dat je nog sneller last hebt van pijnlijke voeten.

Onze medische pedicures zijn gespecialiseerd in vele soorten voeten, zoals de diabetische voet, de reumatische voet, de oncologische voet, de kindervoet, etc. Benieuwd wat we nog meer kunnen betekenen en of medische pedicure iets voor jou is? Lees dan snel verder en wees welkom in de medische pedicure praktijk van Lore.

Waarom medische voetverzorging?

  • Het verlichten en/of verhelpen van pijn aan de voeten.
  • Het voorkomen van een verkeerde ontwikkeling bij kinderen.
  • Het verhelpen van o.a. ingegroeide nagels, eelt, likdoorns, schimmels & wratten.

Voor wie is medische pedicure bedoeld?

Pijnlijke voeten kunnen bij elke doelgroep voorkomen, van jong tot oud. Met name de kindervoeten zijn erg kwetsbaar. Zo is de kindervoet vatbaarder voor schimmels, wratten en ingroeiende nagels doordat het afweersysteem van kinderen nog niet zo sterk is als dat van volwassenen en de nagels nog erg dun zijn. Vele voetproblemen bij volwassenen vinden dan ook hun oorsprong in de kindertijd.

Daarnaast kan medische pedicure ook erg helpen bij de volwassenen en/of ouderen voet. Samen met jou kijken we naar de klachten die jij hebt en hoe we dit kunnen verhelpen.

Hoe ziet een medische pedicure behandeling eruit?

De medische pedicure behandeling start met een gesprek met jou en de pedicure. Hierin wordt uitgebreid stilgestaan bij de klachten die je ervaart. Vervolgens zal de medisch pedicure je voeten onderzoeken om de oorzaak of oorzaken te achterhalen. Pas nadat dit duidelijk is, zal de behandeling daadwerkelijk beginnen. De medische pedicure behandeling is per cliënt anders. Zo kunnen klachten behandeld worden met simpelweg het afknippen van de nagels of wordt er gebruikgemaakt van vijlen of pincetten. Het belangrijkste is dat er geluisterd wordt naar jouw wensen: heb je de graag de radio aan bij de behandeling? Dat kan! Vind je het fijn wanneer de behandelaar alles uitlegt tijdens de behandeling, of juist niet? Alles is mogelijk en wordt in samenspraak met jou gedaan, zodat je je op je gemakt voelt bij de behandeling en je voetklachten verholpen kunnen worden.

Wat is het doel van medische voetverzorging?

Het uiteindelijke doel is het verhelpen van voetklachten. Wat deze klachten precies zijn, kan per persoon verschillen en daardoor het doel ook.

Om ervoor te zorgen dat Lore bijblijft met actuele kennis om jouw doel te bereiken, zijn onze behandelaren lid van Provoet. Dit is een landelijke Brancheorganisatie voor voetverzorger/pedicure. Daarnaast staan ze geregistreerd in het kwaliteitsregister van Procert en worden meerdere scholingen per jaar gevolgd over de nieuwste ontwikkelingen. Daardoor weet je zeker dat je bij de medisch pedicure praktijk van Lore in goede handen bent.

Wat zijn de kosten?

Afhankelijk van jouw zorgverzekering en verzekeringspakket wordt de medische voetverzorging wel of niet (gedeeltelijk) vergoed. Wanneer de verzekering dit niet vergoedt, zijn de kosten voor eigen rekening (Voor Rekening Cliënt). Enkel wanneer je woont bij ORO mét een Wlz-indicatie, kunnen de kosten vergoed worden via de Wlz.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.