Diëtetiek

Gezond en gevarieerd eten en drinken. Dat is voor iedereen belangrijk. Toch is dat niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met kauwen of slikken. Maar ook als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, is koken en eten lastig. Je eetgedrag kan zorgen voor verstopping of diarree en kan invloed hebben op je emoties en gedrag. Misschien heeft een dokter je wel verteld dat je te veel of juist te weinig weegt, maar weet je niet wat je moet doen?

Onze diëtisten (ook wel voedingsdeskundigen genoemd) helpen jou. Ze geven je advies, zodat je weet wat je het beste kunt eten en wat niet. Bijvoorbeeld om een gezond gewicht te krijgen of om weer met plezier te eten. Lees meer over diëtetiek bij Lore.

Een diëtist helpt bijvoorbeeld bij:

  • Afvallen of aankomen (bij overgewicht of ondergewicht)
  • Maag- en (slok)darmproblemen
  • Kauw- en slikproblemen
  • Allergieën en voedselintolerantie
  • Specifieke ziektebeelden zoals diabetes en decubitus

Diëtist in Helmond gezocht?

Als je op zoek bent naar een diëtistenpraktijk in Helmond (of omgeving Helmond) dan zit je hier goed. Lore is een behandel- en expertisecentrum en biedt een breed spectrum aan specialistisch zorg voor verschillende doelgroepen kwetsbare mensen. Daar is diëtetiek een onderdeel van. Neem gerust contact met ons op, zodat we je kunnen koppelen aan een geschikte diëtist in Helmond of omgeving.

Afvallen onder begeleiding van een diëtist

Je bent voor je behandelingen van harte welkom in onze diëtistenpraktijk. Tijdens je eerste afspraak luistert de diëtist naar jouw verhaal. En naar het verhaal van je begeleider en/of ouders. We stellen je meerdere vragen. Tegen welke problemen met eten en drinken loop je aan? Daarna bekijken we samen je voedingspatroon. Wat eet je op een dag? En hoeveel drink en eet je?

We kijken samen naar wat goed gaat en naar wat anders kan. Dan maken we samen een doel waar we aan gaan werken. Je diëtist maakt voor jou een advies voor eten en drinken. Dit kan in de vorm van een ‘voorbeelddagmenu’. Deze kan zelfs met afbeeldingen en picto’s.

Misschien is het handig als ook andere mensen je hierbij helpen. Bijvoorbeeld: hulpverleners of je ouders. Dan bespreekt de diëtist ook met hen wat het plan is, zodat je samen aan je doelen kunt werken. Op die manier kun je gestructureerd en doelmatig afvallen onder begeleiding van een diëtist.

Voor wie is een diëtist of voedingsdeskundige bedoeld?

Een diëtist (of voedingskundige) is iemand die alles over voeding weet. Hij of zij kan je helpen om gezond te eten en te drinken. Daardoor kun je je fitter en gezonder voelen. En misschien helpt het bij medische klachten of ziektes zoals diabetes, hart en vaatziekte of een hoge bloeddruk.

Heb je problemen met voeding en wil je hier graag aan werken? Dan kun je bij een diëtist of voedingsdeskundige terecht. Bij hen leer je wat je het beste wel en niet kunt eten.

Diëtetiek programma voor een gezond gewicht: de Stippencoach

Het diëtetiek programma Stippencoach is iets voor jou als je wil aankomen, afvallen of op gewicht blijven. Al je eten en drinken vind je in het ‘Stippenboek’. Zo weet je hoeveel calorieën je eten of drinken bevat. Je kunt zo bewust kiezen voor gezond eten en drinken (groene stip) of minder gezond eten en drinken (oranje stip). De gegevens in het boekje zijn gebaseerd op medische kennis. Daardoor weet je zeker dat je op een gezonde manier aan je doelen werkt.

Samen spreken we af wat jouw doel is. Ben je van plan om af te vallen, heb je te maken met ongewenst gewichtsverlies of kamp je met medische klachten? De diëtist adviseert jou persoonlijk over hoeveel stippen nodig zijn om jouw doel te behalen. Zo kun je dus afvallen onder begeleiding van een diëtist.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anne van den Heuvel

088-0026300