Sophie Reijnen-Epping

Specialisatie/Expertise
Oplossingsgerichte muziektherapie voor cliënten en systemen
– BIM-methode (Beleven in Muziek)
SI onderzoek, behandeling en advies

Aandachtsgebieden
– Individuele en groepsbehandeling bij kinderen 0-6 jaar (KDC)
– Individuele muziektherapie voor verschillende doelgroepen van alle leeftijden, zowel voor wonende als ambulante cliënten
– Oplossingsgerichte muziektherapie voor cliënten en systemen

Waarom Lore
Met veel plezier zet ik mij in om met muziek jonge kinderen in hun ontwikkeling te stimuleren, juist daar waar het wat moeilijker gaat, contact maken niet vanzelfsprekend is, of taal (nog) niet aanwezig. Oudere kinderen en (jong) volwassenen komen bij muziektherapie wanneer ze psychisch vastlopen, niet lekker in hun vel zitten. Ook hier is juist de muziek de ingang om bij het gevoel te komen, te verklanken wat niet in woorden te zeggen is. Het mooie is, dat muziek bij alle ontwikkelingsniveaus aan kan sluiten; er kan muziek gemaakt worden ter ontspanning als een cliënt dat zelf niet kan, maar er kan ook flink gedrumd worden wanneer de spanning uit een lichaam moet, of er wordt een rap geschreven om vorm te geven aan alle emoties.
Door de grote variatie van behandelmogelijkheden die ik binnen Lore aan kan bieden met de kracht van muziek als stevige basis, wordt mijn werk nooit saai. Ik blijf genieten van ontwikkeling die op gang komt, op welk niveau dan ook, een verlieservaring die verwerkt wordt in een mooi eigen lied, mensen die niet praten, maar wel zingen. Muziek blijft een sterk en universeel middel om therapeutisch in te zetten.
Naast mijn muzikale expertise maak ik graag gebruik van mijn brede kennis van zowel de sensorische informatieverwerking, de emotionele ontwikkeling als mijn kennis op het psychische vlak, om een cliënt met een complexe hulpvraag breed in beeld te krijgen. Vanuit deze basis ga ik vervolgens doelgericht aan de slag om de cliënt en zijn omgeving stapje voor stapje verder op weg te helpen, op weg naar een mooie(re) toekomst!

Biografie

2007- HedenWerkzaam als vaktherapeut muziek bij ORO B&E/Lore
2020Opleiding Oplossingsgericht werken
2017Opleiding Sensorische informatieverwerking, ESTASI
2003-
2007
Muziektherapeut Ouderenpsychiatrie, BAVO RNO-groep Rotterdam
2002-
2005
Master of Music blokfluit, Royal Conservatory Den Haag
1997-
2002
HBO Bachelor blokfluit, Artez conservatorium Enschede
1997-
2001
HBO muziektherapie, Artez conservatorium Enschede
Sophie Reijnen-Epping, Vaktherapeut muziek en
Consulent Sensorische Informatieverwerking