(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-K48PPZ4');

Ergotherapie

Naar je werk gaan, boodschappen doen, koken, sporten en jezelf wassen. Het klinkt heel simpel, maar voor veel mensen is het dat niet. Misschien ben je ziek geworden, heb je lichamelijke klachten of word je ouder? Hierdoor is het niet altijd gemakkelijk om deze dagelijkse activiteiten te doen. Je kunt dan terecht bij een ergotherapeut.

Een ergotherapeut helpt bijvoorbeeld bij:

  • Cognitieve vaardigheden
  • Problemen met prikkelverwerking (SI)
  • Dementie
  • Ontwikkelingsachterstand
  • Neurologische aandoeningen
  • Longziekten, zoals COPD

Ergotherapie voor kinderen en ouderen

Ergotherapie is er voor kinderen, volwassenen en ouderen. Er zijn ergotherapeuten die zich speciaal richten op ergotherapie voor ouderen of ergotherapie voor kinderen/jeugd. We bieden hulp aan voor allerlei verschillende mensen, zoals mensen met lichamelijke klachten door een ongeval of ziekte (revalidatie). Ook bieden we ergotherapie aan voor mensen met een verstandelijke beperking of hersenletsel. Ergotherapie bij dementie komt ook vaak voor. Mensen met dementie kunnen dankzij ergotherapie bijvoorbeeld langer thuis blijven wonen en de dagelijkse handelingen zelf blijven uitvoeren.

Ergotherapie kinderen

Hoe helpt een ergotherapeut bij dagelijkse handelingen?

Een ergotherapeut helpt je als je moeite hebt met dagelijkse handelingen of activiteiten, zoals jezelf aankleden, traplopen, eten bereiden of jezelf goed concentreren. De ergotherapeut onderzoekt samen met jou hoe jij de dagelijkse activiteiten op een andere manier kunt doen. Er is vaak een manier waarop het wél lukt. Ook gaan we oefenen met die activiteiten. Eventueel adviseert de ergotherapeut over mogelijke hulpmiddelen die jouw leven kunnen vergemakkelijken.

Wat is het doel van ergotherapie?

Een makkelijker en zelfstandiger leven kunnen leiden. Dat is het doel van ergotherapie. We willen dat je (weer) meer dagelijkse activiteiten zelf kunt doen.

Specialisaties binnen onze ergotherapie praktijk

Binnen de ergotherapie praktijk van Lore zijn er verschillende specialisaties aanwezig. Zo zijn we specialist in neurologie/neurorevalidatie, longproblematiek, prikkelverwerking (SI), cognitieve revalidatie ergotherapie, fysieke belasting en kinderergotherapie. Eén van die specialisaties is dus cognitieve revalidatie ergotherapie. Deze therapie richt zich op het herwinnen van cognitieve processen, zoals informatieverwerking, aandacht behouden, het geheugen, (ziekte)inzicht en plannen en organiseren. Na hersenletsel kunnen deze zaken namelijk veranderd of verdwenen zijn.

Ergotherapie op de werkplek en fysieke belasting medewerkers

Een goede werkplek is belangrijk voor je gezondheid. We bieden ook advies, training en voorlichting over gezond werken. Dan gaat het zowel om lichamelijke als psychische klachten. We kunnen ook een werkplekonderzoek doen. Deze trainingen kunnen individueel of in teamverband plaatsvinden.

Kinderergotherapie

Kinderergotherapie is bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar die moeilijkheden ervaren in het uitvoeren van praktische handelingen, de motoriek of de verwerking van zintuiglijke prikkels. Door deze problemen kunnen onzekerheid, ongenoegen of leerproblemen ontstaan.

Ergotherapie voor kinderen richt zich op het verbeteren van betekenisvolle, doelgerichte handelingen uit het dagelijks leven:thuis, op school en in de leefomgeving. Het gaat om de activiteiten die de kinderen zelf willen uitvoeren of waarvan de ouders en/of leerkrachten het belangrijk vinden dat ze deze kunnen uitvoeren. Hierdoor gaat het kind zich gewaardeerd, zelfverzekerd en gelukkiger voelen! Onze ergotherapeuten werken vaak multidisciplinair samen waarbij we de omgeving meenemen vanuit een coachende of adviserende rol om samen de hulpvraag te onderzoeken en beantwoorden.

Waarmee kan een kind bij de ergotherapie praktijk van Lore terecht? Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Zo kan het zijn dat een kind met een ontwikkelingsachterstand of beperking problemen ervaart bij het leren, communiceren, zelfstandig spelen, aan/uitkleden, veters strikken, brood smeren of bestek hanteren, zelfverzorging, schrijven, pre-schoolse vaardigheden, plannen, concentreren/alertheid of meedoen bij een activiteit op de opvang/school/werk. Daarnaast richten we ons ook op fijne motoriek zoals: voorkeurshand ontwikkelen, oog-hand coördinatie of grepen van de hand verfijnen waarbij je kunt denken aan de pengreep of pincetgreep.

Daarnaast kunnen we advies en begeleiding geven bij het aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen zoals een (rol)stoel, autostoel, buggy, fietsvoorziening of woningaanpassing.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.