Running therapie

Beweging is goed voor lichaam en geest. Daarom bieden wij running therapie. Running therapie is een lichamelijk inspannende therapie waarbij hardlopen of een rustige duurloop centraal staat. Running therapie wordt onder andere ingezet voor een betere lichamelijke conditie en/of het verlichten van depressieve klachten.

Running therapie is voor iedereen geschikt. De uitvoering ervan is echter wel voor ieder persoon verschillend. Het kan zijn dat een advies voor in de woongroep of jouw thuissituatie jou al de goede antwoorden geeft. Of werkt een behandeling voor jou beter als je in kleine groepjes of één op één aan de slag gaat? Benieuwd of running therapie iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Wat houdt het in?

  • Werken aan jouw bewegingsdoelen
  • Een behandeling op maat
  • Lichamelijke en psychische conditie verbeteren 

Hoe ziet running therapie eruit?

Samen met een running therapeut ga je aan de slag met je lichaam en geest. Het doel is hardlopen om zo je brein te ontlasten en daarmee psychische klachten te verminderen. Zo wordt er vaak gekozen voor running therapie bij depressie of andere mentale klachten. Ondanks dat je met name lichamelijk bezig bent, merk je de effecten op psychisch gebied. Herken jij jouw doel hierin? Dan is running therapie zeker iets voor jou! Rennen versterkt namelijk je lichamelijke én psychische conditie. Zodra je verbetering bij jezelf voelt, krijg je meer energie. En dit bevordert het herstel. Daarnaast kan running therapie in groepsverband aangeboden worden, waardoor we samen op laagdrempelige manier sociale contacten kunnen aangaan. Uiteraard onder begeleiding van een gespecialiseerde running therapeut.

Wat is het doel van running therapie?

Running therapie kan dus ingezet worden voor verschillende doelen. Running therapie helpt bij depressies en verhelpt andere psychische klachten. Ook helpen onze running therapeuten bij het krijgen van plezier in bewegen en het verbeteren van je eigen stemming/lichamelijke conditie. Tot slot helpt deze bewegingstherapie om onder de mensen te komen en sociale contacten aan te gaan. Heb je geen ervaring met hardlopen? Geen probleem! Onze running therapeuten helpen jou graag met de eerste keer hardlopen.

Variabel programma

Het kan voorkomen dat ons aanbod nét niet aansluit bij jouw doelen/behoeften. Onze bewegingstherapeuten bieden daarom ook een variabel programma aan, wat helemaal aangepast wordt aan jouw doelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Je zelfredzaamheid vergroten
  • Het aanleren van beweeg vaardigheden
  • Het willen beïnvloeden van gedrag en/of het ontladen van emoties
  • Een betere deelname aan de maatschappij bereiken.

Maak kennis met onze specialisten

Hoe kan Lore je helpen?

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Kolom 1

Naam(Vereist)

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.